6 Temmuz 2014 Pazar

Şehrin dibinde, tatil havası-Tapolca

Merhaba,

Size bu yazımda, şehir içi sayılabilecek, hoş bir yerden bahsetmek istiyorum.
Tapolca, - tapolsa diye okunuyor, Miskolc Üniversitesi tarafında, şehir merkezinden bir çok otobüs ile rahatça ulaşım sağlayabileceğiniz, yaklaşık 10-15 dakika mesafedeki şahane yer :)

Genellikle villaların ve otellerin olduğu Tapolca'da, termal sularıyla ünlü bir kaplıca bulunmakta. Cave Bath (Macarca Barlangfürdö, Türkçe Mağara Kaplıca) bölgenin önemli turistlik aktivitesi..

Bu kaplıca haricinde güzel bir park var içinde bir kaç aktivitenin de olduğu..
Çocukların gidip rahatça oynayabileceği bir oyun parkı mevcut.. İçinde ördeklerin, kazların yüzdüğü göl kenarında yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilirsiniz.

Burada, BobPalya (linkten bakabilirsiniz) adı verilen bir nevi tren mevcut.Yemyeşil ormanın arasından geçen süper trenin, freni size ait olduğu için hızı keyfinize göre ayarlayabilirsiniz. Gayet keyifli bir aktivite.. Sırf o ormanın güzelliği için görmeye değer doğrusu..

Tapolca'da bir de Adventure Park mevcut. Açıkçası ben hiç gitmedim o yüzden bilemiyorum pek.
Ama buraya tıklayarak bilgi edinebilirsiniz.

En güzel kısma geldi sıra, aşağıda fotoğrafların keyfini çıkarabilirsiniz.

Sevgiler,
Gökçe D.








Not: En alttaki iki fotoğraf, Erasmus aracılığı ile Miskolc'e gelmiş, bir şekilde yollarımızın kesişip tanıştığımız, sevgili kardeşim Arzu'nun makinesi ile çekilmiştir. Buradan kendisine teşekkürü bir borç bilirim :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder