16 Mayıs 2014 Cuma

Ben taze inek sütü diye tutturunca..

Bu şehre ilk geldiğimizde, malum yediğimiz herşeye otomatik olarak dikkat etmeye başladık. Araştırıp, öğrendikçe hiçbirşey yiyemez olduk :) Yoğurtta bile jelatin olduğunu öğrendikten sonra, 'koskoca şehirde süt yok mu canım, alır yoğurdumu da yaparım, tereyağımı da' diye tutturunca başladık süt alabileceğimiz yer aramaya.
Bir kaç arkadaşımızın tavsiyesi üzerineBuza Ter'e baktık ama ben bulamadım istediğim gibi, belki cumartesi sabah saatlerinde kurulan köylü pazarında oluyordur.
Sonra bir Macar arkadaşım tavsiyesi üzerine Hernandad, Rakoczi Ferenc Utca 25' te bulunan çitliğe gittik. İlk birkaç sefer bize Macar arkadaşım eşlik etti.
Çiftlikte ineklerin saati var, yazın 17:00de geliyorlar ahıra, kışın 16:00ya kadar geriliyor. Ahırın kapısında bekliyorsunuz, görevli gözünüzün önünde sağıyor sütü ve elinizdeki şişeye aktarıyor. Elinizde şişe olması lazım yani. Sütün litresi 140 HUF, Türk parası ile 1,40TL.
Süt gözünüzün önünde size verildiği için yağının ayrıştırılması söz konusu değil. Gayet kaymaklı bir süt, hatta yoğurttan topladığımız kaymakla tereyağı yapıyoruz biz, o kadar kaymaklı..








Ve son resimde yoğurdumuzun hazırlanmış halini görmektesiniz.
Şimdiden afiyet olsun :)

Gökçe D.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder