8 Aralık 2013 Pazar

Miskolc'te Yaşam

Miskolc, çok büyük bir şehir değil. Zamanında Macaristan'ın 2. büyük şehriymiş. O zamanlar tam bir sanayi şehriymiş, lakin rekabet koşulları sayesinde büyük fabrikalar kapatılmış, ve çok sayıda göç olmuş başka ülkelere..
Bu şehirde yaşamaya başladığınızda atıl fabrikaları görebilirsiniz.

Gelir seviyesi çok yüksek olmadığı için, çok gelişmiş bir şehir değil.. Yani şöyle özetleyebilirim, Budapeşte İstanbul ise, burası da bir Balıkesir, Manisa diyebiliriz.
Maaşlar çok yüksek olmadığı için lüks'te yok bu şehirde çok fazla..
Büyük bir üniversitesi var, kendi kampüsü ayrı bir dünya.. Spor kompleksi, yüzme havuzu, içinde oteli vs.. gerçekten ayrı bir dünya üniversite..

Şehrin her yanında alışveriş merkezleri var. Tesco'lar bir adım önde sanırım çünkü 2 büyük Tesco 24 saat açık. Büyük Tesco'lardan biri üniversiteye yürüme mesafesinde, diğeri şehrin diğer çıkışında(Szent Peteri Kapu'nun sonunda) . Bu konuya ayrıca Market kısmında değineceğim o yüzden şimdilik kısa kesiyorum..

Trafik genelde düzenli, ışıkları çok uzun sürüp sinir etse de, yine de düzenli. Yayaların olması gerektiği gibi önceliği var. Yaya geçidinde beklerseniz, ilk gelen araba geçmez ve durur size yol verir, şayet siz şoförseniz, yaya geçidindeki insan yola atlar bakmadan, siz durmak zorundasınız..

Otobüslerin saatleri vs. gayet dakik, Otobüs saatlerine buradan bakabilirsiniz. 

Daha detaylı bilgiyi ana başlıklar halinde paylaşacağım.

Saygılarımla,
Gökçe..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder