8 Aralık 2013 Pazar

Market, Yeme&İçme

Bu şehirde çok sayıda Türk yok. (Şu an bildiğim, dönemsel gelenErasmus öğrencileri hariç 4 kişi) Dolayısıyla bir dönercimiz de yok. Yeme içme konusu bizim için biraz sıkıntılı..
Helal kesime ve yediğimiz içtiğime dikkat etmeye çalışan bir aile olarak dışarıdan birşey yiyemiyoruz. Etlerimizi Budapeşte'de bir Türk Marketi var, ismi Troya, aylık olarak oradan alıyoruz. Sitesine ve adresine buradan ulaşabilirsiniz..

Tavuklar için de bildiğiniz gibi "kesilmiş" olma şartı olduğu için, bilmediğimiz marketten alamıyoruz. Ancak Avas bölgesi'nde bir kasabın tavuğu kestiğinive oradan alabileceğimizi öğrendik. Adresini öğrenir öğrenmez yazacağım.

Buraya yerleştikten sonra farkettik ki, et en kolayı imiş.. Yediğimiz şeylerin arkasındaki etiketleri okumaya başlayınca farkettik ki Türkiye'de iken hep güvenmişiz, hiç kontrol etmemişiz..
Şu an ekmeği bile kendimiz yapıyoruz, mayaların hayvansal kaynaklı olduğunu öğrendiğimizden bu yana.

Şehrin her bir yanı market adeta.. Aldi, Lidl, Penny, Tesco, Spar, Auchan büyük marketler.. Şehrin iki ucunda iki büyük Tesco var ki bunlar 24 saat açık. Biri üniversite tarafında, Erasmus ile şehre gelen Türk öğrencilerle tanışınca öğrendik ki, alışveriş için genelde o Tesco'yu tercih ediyorlarmış..

Şehirde yaşayan diğer bir Türk, işadamı olan bir abimiz. Kendisinin kocaman bir alışveriş merkezi var. Sever Centre, Çalışma saatleri ve adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.
Şehirde bir tek çaydanlık, çay bardağını burada bulabilirsiniz.
Ayrıca önemli bir nokta daha, bu mağazada bazı Türk ürünlerini bulabilirsiniz, Marmarabirlik Zeytin, Kafkas'ın reçelleri, kestane şekeri, Türk lokumu, Halley, Çokoprens, Türk şeker çikolataları, Domates salçası, bakliyatlar, en önemlisi BULGUR..Bulgur bulmak çok zor, ince bulgur zaten şehirde yok, ancak kalın bulguru da bu marketten bir de Auchan'dan bulabilirsiniz. Bu markete girince, mutlu olmamak elde değl, hobby çikolatayı görünce, tüp şeklinde çokokrem alınca, bir de üstüne sahibi olan abinin güleryüzünü görünce, mutlu ayrılmamak mümkün değil..

 Diğer önemli bir konu da SU.. Su dikkat edilmesi gereken bir konu. Burada normal suların kapakları pembe, hafif gazlı olanların yeşil, çok gazlı olan suların mavi kapakları var.
Biz damak zevkimize en uygun suyu Penny'de Kekforras markada bulduk..

Şehirde Mc. Donalds, pizzacılar vs. de var, ama dediğim gibi biz gidip yemediğimiz için pek bilgim yok o konuda.

Tramvay Caddesi'nde (Szencsenyi Istvan Utca) Frei Cafe var. Tamamen kahve üzerine kurulu bir cafe, orada da Arabic Cafee içebilirsiniz, Türk kahvesi'nin yerini tutmaz ama yine de bize yakın bir kahve çeşidi.. 

Eğer atladığım birşey varsa, yorumunuzu bekliyorum. Bilmiyorsam dahi, araştırıp yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılarımla,
Gökçe..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder